't Labyrint Ham > Ons Team > Ellen Daemen

Ellen Daemen

Psychologe

Specialisatie in traumatherapie, diagnostiek, ontwikkelingsproblematieken

Ellen is sinds 2013 afgestudeerd als Master of Science in Mental Health aan de Universiteit Maastricht. Ze vervulde haar masterstage in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hier behaalde ze ook haar aantekening Testdiagnostiek.  Nadien heeft ze de cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Solution Focused
Therapy, EMDR en Hartcoherentie gevolgd. In 2020 is ze afgestudeerd als integratief psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie (AIHP) te Antwerpen. 


Ze is erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 902117437) en aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), de Beroepsvereniging Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie v.z.w. (B.N.V.I.P vzw) en bij EMDR Belgium.


Vanuit haar brede ervaring binnen de ambulante setting begeleidt zij kinderen, jongeren (ouders), en adolescenten die zich aanmelden met diverse emotionele, sociale en gedragsmatige moeilijkheden (depressie, angst, trauma...). Naast therapie voert ze eveneens diagnostiek uit. 
Ellen vindt het belangrijk om nauw aan te sluiten bij de hulpvraag. Zij gaat samen met u op zoek naar een manier om uw klachten te verlichten en er beter mee om te gaan. Ze doet dit door het aanreiken van concrete handvatten. Hiervoor gebruikt ze verschillende technieken uit verschillende therapievormen. Welke therapievorm gebruikt wordt, is afhankelijk van uw stijl en behoefte. 


Ellen combineert haar huidige tewerkstelling in ’t Labyrint met een tewerkstelling in een huisartsenpraktijk en begeleidt ze ouders en andere opvoeders binnen de Opvoedingswinkel. In het verleden heeft Ellen gewerkt als onderzoeksassistente bij PsyQ in Nederland. Daarna heeft ze enkele jaren gewerkt als psychologe bij Virenze-
Riagg in Nederland en enkele jaren in een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR). In haar vrije tijd is ze vrijwilligster bij Rode Kruis Vlaanderen, geniet ze van de natuur en is ze graag actief bezig. Verder zorgen haar zoontje en haar lieftallige partner voor het nodige entertainment. Daarnaast hecht ze belang aan voldoende “me-time” en gaat ze er graag op uit met vrienden en vriendinnen.

Kunnen wij je helpen?


Onze Diensten