Sacha Vanchaze

Kinderpsychologe, seksuologe

Specialisatie in diagnostiek, ADHD, ASS, hoogbegaafdheid

Sacha Vanchaze (°1988) studeerde in 2012 af als klinisch en gezondheidspsychologe (optie: kinderen en adolescenten) aan de KU Leuven. Om zich verder te verdiepen in de seksuele ontwikkeling, startte ze in datzelfde jaar een masteropleiding en studeerde ze in 2014 af als master in de seksuologie. In 2017 sloot Sacha zich aan als psychologe bij de groepspraktijk 't Labyrint en sinds 1 januari 2020 verzorgt ze de dagelijkse leiding van de groepspraktijk in Ham.


Sacha heeft een passie voor de hele ontwikkeling die kinderen binnen de schoolcontext doormaken. Hierdoor is ze enkele jaren aan de slag geweest in het regulier onderwijs als leerkracht in de sociale wetenschappen. Deze uitdaging combineerde ze met haar loopbaan als zelfstandig psycholoog. Tijdens haar loopbaan als leerkracht en als psychologe, kwam ze regelmatig in contact met hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Om hen beter te kunnen helpen, heeft ze zich gespecialiseerd tot talentbegeleider via Novilo.

 

Binnen 't Labyrint Ham focust Sacha zich voornamelijk op tweedelijnshulp en specialiseert zij zich in diagnostiek en begeleiding van kinderen en jongeren met ASS, ADHD en hoogbegaafdheid. Sacha werkt zowel met kinderen als met jongeren. Daarbij richt ze zich ook naar ouders die problemen ervaren in de ontwikkeling van hun kind en op zoek zijn naar handvaten in de opvoeding en/of de aanpak van deze problemen en moeilijkheden.


Sacha is als psycholoog erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 882114355).

Kunnen wij je helpen?


Onze Diensten