Sophie Peeters

Psychologe, oplossingsgerichte therapeute

Specialisatie in stemmingsstoornis, stress, psychomatiek, burn-out en hoogsensitiviteit

Sophie Peeters (°1988) studeerde af als klinisch psychologe aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarna volgde zij de opleiding Burn-out coach (The Human Link) en de basisopleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy).


Als psycholoog heeft Sophie ervaring in het ambulant begeleiden van (jong-)volwassenen met psychologische, psycho-sociale en psychiatrische problemen binnen verschillende Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Tevens heeft zij ervaring in het begeleiden van (jong-)volwassenen in acute en subacute crisissituaties en van mensen met een ernstige en langdurige psychische kwetsbaarheid. Als oplossingsgericht therapeut richt Sophie zich op de sterke kanten en hulpbronnen van haar cliënten.

 
Toekomstgerichtheid en uitzonderingen op de regel ziet zij als krachtige elementen die je als cliënt kan aanwenden in je veranderingsproces.  Sophie gaat samen met jou op zoek naar de vaardigheden die je al in huis hebt om problemen aan te pakken. De focus ligt op oplossingen, de toekomst en wat er goed gaat. Dit leidt tot een positieve en pragmatische manier van werken, waarbij het exploreren van haalbare doelstellingen en het systematische daar naar toe werken centraal staat.


Sophie behandelt (jong-)volwassenen en ouderen in individuele therapie.  Zij is gespecialiseerd in psychotherapie en psycho-educatie bij stemmingsstoornissen, stressgerelateerde aandoeningen, pychosomatische klachten, burn-out en hoogsensitiviteit.

Kunnen wij je helpen?


Onze Diensten